Brasiliasta alkunsa saanut rantafutis on nykyään suosittu laji, jota pelataan ympäri maapalloa. Ensimmäinen virallinen ammattilaisten beachfutisturnaus järjestettiin vuonna 1992 Miamissa, ja ensimmäiset MM-kisat vuonna 1995 Brasiliassa. Tämän jälkeen eri turnausten määrä on kasvanut valtavasti, niin kansainvälisellä kuin kotimaisellakin tasolla. Tässä artikkelissa esitetään lyhyt katsaus suurimpiin ja suosituimpiin rantafutisturnauksiin, mutta lisätietoa löytyy hyvin esimerkiksi kilpailujen omilta kotisivuilta. Lajin ehdottomasti suurin ja merkittävin kilpailu on FIFA Beach Soccer World Cup, joka ajaa samalla rantafutiksen MM-kisojen asian. Turnaus on kulkenut nykyisellä nimellään vuodesta 2005, jolloin FIFA tuli toiminnan pääjärjestäjäksi.

Tätä ennen kilpailun nimi oli Beach Soccer World Championship, ja järjestäjänä toimi Beach Soccer Worldwide (BSWW). Turnaus järjestettiin aluksi joka vuosi, mutta nykyään vain joka toinen vuosi. Brasilia on hallinnut lajia ja turnausta suvereenisti, aivan alusta lähtien. Maa on tälläkin hetkellä hallitseva mestari, ja kaiken kaikkiaan sille on kertynyt voittoja 14 kappaletta. Viimeisin turnaus järjestettiin keväällä 2017 Bahamalla, Nassaussa. Voittoa tavoitteli yhteensä kymmenen maata, mutta valitettavasti joukossa ei ollut Suomen maajoukkuetta. Turnauksen televisiolähetyksiä pääsi seuraamaan ympäri maailman, ja näyttäisi siltä, että lajin suosio tulee vain kasvamaan.

The Beach Soccer Intercontinental Cup

Toiseksi suurin ja merkittävin rantafutisturnaus heti FIFA:n Beach Soccer World Cupin jälkeen on The Beach Soccer Intercontinental Cup. Se tunnetaan myös nimellä Huawei Beach Soccer Intercontinental Cup tämänhetkisen sponsorinsa mukaan. Turnaus on järjestetty vuodesta 2011 lähtien Dubaissa, Arabiemiraateissa, ja kisoja tullaan jatkamaan ainakin vuoteen 2020 asti. The Beach Soccer Intercontinental Cupissa, kuten muissakin turnauksissa, on yleensä paljon yleisöä. Nopeatempoinen ja vauhdikas beach-jalkapallo on erittäin katsojaystävällinen laji, ja rantafutiksen säännöt ovat selkeät ja helposti omaksuttavat. Siten sen seuraaminen on vaivatonta, niin paikan päällä kuin kotisohvallakin.

The Beach Soccer Intercontinental Cup on kutsukilpailu; ja jälleen kerran sen hallitsevana maailmanmestarina on Brasilia. Tämän lisäksi toinen menestysmaa on ollut Venäjä: kumpikin maa on voittanut kisan kolmesti. The Beach Soccer Intercontinental Cup on suurin joka vuosi järjestettävistä rantafutiskisoista. Kisan organisoijina toimivat The Dubai Sports Council, sekä BSWW. Turnaus järjestetään vuosittain Dubaissa, mutta ottelupaikat kaupungin sisällä vaihtelevat eri vuosina. Vuonna 2017 ottelupaikkana oli valtavista pilvenpiirtäjistään tunnettu Business Bay. Kisa on viisipäiväinen, ja joukkueet jaetaan aluksi kahteen lohkoon, joista kummassakin on neljä joukkuetta.

The BSWW Mundialito, Euro Beach Soccer League ja kotimaiset rantafutiskisat

Kolmanneksi merkittävimpänä beachfutiskisana voi pitää The BSWW Mundialitoa, jota kutsutaan yleisesti myös pelkäksi Mundialitoksi. Turnauksen organisoi nimensä mukaisesti BSWW eli Beach Soccer Worldwide. Mundialito on järjestetty vuosittain, vuodesta 1994 lähtien, ja Brasilia on myös tämän kisan hallitseva mestari. Yhteensä Brasilia on kerännyt voittoja 14 kappaletta. Turnauksen muita voittajamaita ovat olleet Portugali, Yhdysvallat ja Espanja. Merkittävien rantafutiskilpailujen joukkoon kuuluu myös esimerkiksi Mundialito de Clubes, sekä Persian Beach Soccer Cup. Mainitsemisen arvoisia ovat myös Yhdysvalloissa järjestettävät The Beach Soccer Championships, ja North American Sand Soccer Championships.

Suurimmat rantafutiskisat järjestetään siis Euroopan ulkopuolella. Näistä FIFA Beach Soccer World Cup on ehdottomasti suurin ja tärkein tapahtuma. Lähempääkin löytyy pienempiä, mutta myös varsin jännittäviä beachfutiskilpailuja. Esimerkiksi Euroopan mestaruus ratkaistaan vuosittain Euro Beach Soccer Leaguessa. Vuonna 2017 voittajaksi selviytyi Venäjä, jolle voitto oli jo viides lajiaan. Kotimaisia turnauksia ovat muun muassa Kalajoen Hiekoilla järjestettävä Beachfutis Finnish Open; Turussa pidettävät BeachFutis ja FirmaBeachFutis; Oulussa tapahtuva Nallikari Beach Soccer, Helsinki Beachfutis Helsingin Hietalahdessa. Eli jos kukkaro ei anna myöten lähteä seuraamaan isoimpia rantafutistapahtumia maailmalle, lajia voi fanittaa myös kotimaassa.